4.07.2013

Vişne Marmeladı

Merhabalar:)
reçel yada marmelatların arasında favorim vişnedir
reçelden ziyade marmelatı daha çok sevmişimdir nedense:)
lafı uzatmadan tarifime geçeyim

1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1 limon suyu

vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın daha sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üzerine şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp  4-5 saat bekletin

şeker sulanınca vişneleri blendrdan geçirin fakat çok püre gibi ezmeyin hafif dişe gelir olsun
ocağı yakın önce yüksek ateşte kaynatın
5 dakika sonra ocağı kısın
15 dakika kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatın
oluşan köpüklerini delikli bir kepçeyle alın
15 dakikanın ardından limonu ekleyip karıştırın
1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın
soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın
serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz
kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler