Ana içeriğe atla

Şeftali Reçeli

4 şeftali
4 su b. toz  şeker
1 limon suyu
1 paket vanilya
1 çay b. su

şeftalileri soyup çekirdeğini çıkarın ve küp küp doğrayın

tencereye şekeri ve suyu koyun ocağa alın karıştırarak şekerin sulanmasını sağlayın

şeftalileri ekleyin karıştırın
kaynayana kadar yüksek ateşte tutun kaynayınca kısın ve 20 dk süre tutun
arada bir oluşan köpüğünü alın (1 çay k tereyağ ekleyebilirsiniz fazla köpük oluşmaz)

süre sonunda limonu ve vanilyayı ekleyin karıştırın
10 dk daha pişirip  kıvamını kontrol edin fazla akıcı değilse ocağı kapatın
kavanozlara doldurun kapağını kapatın soğumaya bırakın
kolay gelsin:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE