Merhabalar:)
orjinalinde kıymalı olarak yapılan çiğ börek yada gerçek adıyla çi böreğin peynirlisi ve patateslisi de yapılıyor ve çok güzel oluyor
bende bugün peynirli olarak yapmak istedim yanında da buz gibi ayran nefisss:)
mutlaka deneyin beğeneceksiniz sevgiler..
malzemeler:
4 fincan un
1 fincan oda sıcaklığında su
yarım fincan süt
1 tatlı k. sirke
1 tatlı k.tuz
(fincanın boyutu nescafe fincanı)
iç malzemesi : 1 kase kaşar peyniri rendesi ve çeçil peyniri karışımı
açmak için yeterince un
kızartmak için : ay çiçek yağı
unu geniş bir kaseye alın
sütü , tuzu, sirkeyi ekleyin
azar azar suyu ilave edin
hamuru iyice yoğurun bütünleştirin
üstünü bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirin
dinlenen hamuru cevizden biraz büyük parçalara bölün
her bir parçayı, hafif un serperek merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın
ortasına peynir koyup kapatın yarım ay şeklinde olacak
uçlarına hafifçe bastırın ve bir çay tabağı yardımıyla kenarlarını kesin (şekli düzgün olsun diye)
hepsini tamamladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın
havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın fazla yağını alsın
daha sonra servis tabağına aktarın
kolay gelsin...
14 adet börek çıktı ayrıca beyaz peynir maydanoz karışımı da kullanabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.