Kabaklı Domatesli Şehriye Pilavı

Merhabalar:)
şehriye pilavını bilmeyen yoktur hem pratik hem lezzetli oluyor
genelde sade et veya tavuk suyu ile yaparız bu sefer kabakla buluşturdum ve gerçekten değişik bir tat oldu bence deneyin derim:) sevgiler

3 su b. arpa şehriye
3,5 su b. su veya varsa  tavuk suyu
1 çorba k. tereyağ
1 büyük domates
1 er çay k. tuz ve karabiber
1 adet kabak

kabağı temizleyin yıkayın  uzun ve ince olarak(julyen) kesin (ben soyacak ile yaptım )

domatesi soyup rendenin büyük tarafıyla rendeleyin

yağı tencereye koyup eritin
şehriyeyi içine atıp biraz rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun

domatesi ve kabağı ilave edin karıştırın
tuzu ve biberi ekleyin
son olarak suyunu ilave edip pişirmeye bırakın
pişen pilavınızı 10 dk kadar dinlendirip sıcak olarak servis edin
afiyet olsun...

Yorumlar