ETLİ TAZE FASULYE


1 kilo taze fasulye
100 gr tas kebablık doğranmış dana eti
1 kuru soğan
1 çorba k. salça
1 büyük domates (rendelenmiş)
1 çorba k. margarin veya 3 çorba k. sıvı yağ (tercih sizin )
1 tatlı k. tuz
1 çay k. karabiber
yeterince su

fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve ikiye kesin

tencereye eti alın suyunu bırakıp çekene kadar ateşte karıştırın
yağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavurun
salçayı ekleyin 1-2 tur çevirin
domatesi ilave edin karıştırın
fasulyeleri tuzu ve biberi ilave edip karıştırın
kapağını kapatıp bu şekilde 1-2 dakika bekletin
fasulyeler biraz suyunu bırakıp diriliğini kaybedince,fasulyelerin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın
fasulye ve etler yumuşayana kadar pişirin
kolay gelsin:)

Yorumlar