6.06.2013

Ispanaklı Çıtır Börek

lezzetli ve çıtır bir börek isterseniz bu tarifi deneyin derim:)

2 adet yufka
150 gr teremyağ
3 çorba k. süt
yarım kilo temizlenmiş, doğranmış ıspanak
1 er çay k. tuz ve karabiber
1 adet yemeklik doğranmış  küçük kuru soğan
1 çorba k. sıvı yağ
100 gr kadar çeçil peyniri

öncelikle  soğanı sıvı yağda hafif kavurun
ıspanağı ekleyin kavurmaya devam edin
tuzu ve biberi ilave edin
ıspanaklar pişince ocaktan alın soğumaya bırakın

teremyağı eritin ılımaya bırakın

yufkayı tezgaha yayın
erimiş yağdan bir fırça yardımıyla her yerine sürün ve ortadan  ikiye katlayın tekrar yağlayın
katladığınız yufkanın düz kenarına ıspanaktan koyup uzunlamasına yayın peynirden de serpiştirin ve rulo yapın
diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın

rulo yaptığınız yufkaları  5 parçaya kesin yani 10 adet böreğiniz olacak (istediğiniz büyüklüğe bağlı)
yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
kalan  teremyağın içine  sütü ilave edip karıştırın ve tepsideki böreklerin üstüne sürün
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

börekleri fırından aldıktan sonra üstüne temiz bir bez örtün bu şekilde 10 dk bekletin
böreğiniz servise hazır afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler