İMAM BAYILDI



malzemeler:
5 adet küçük boy patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
1 tatlı k. toz kırmızı biber
3 diş sarımsak

kızarmak için: ay çiçek yağı
pişirirken: 1 küçük çay b. zeytinyağ, 2 su b. su

yapılışı:
patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin
daha sonra süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın (fazla yağını çeksin) ılımaya bırakın

bir kaseye kabuğu soyulmuş domatesleri ufak ufak doğrayın
soğanı soyup piyazlık doğrayın ve ekleyin
ezilmiş sarımsağı, tuzu ,biberi ve şekeri ilave edin
hepsini kasenin içinde karıştırın

kızarmış patlıcanların ortasından yararak hafifçe açın (karnıyarık yapar gibi )
kasedeki malzemeden içlerine doldurun ve yayvan bir tencereye dizin
yağı ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın  kısık ateşte , patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin
ılık olarak servis edin
afiyet olsun:)

Yorumlar