İmam Bayıldı

malzemeler:
5 adet kemer patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 büyük boy kuru soğan
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
1 tatlı k. toz kırmızı biber
2 diş sarımsak

kızarmak için: ay çiçek yağı
pişirirken: 1 çorba k. zeytinyağ, yarım su b. su

yapılışı:
patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin
daha sonra süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın (fazla yağını çeksin) ılımaya bırakın

bir kaseye kabuğu soyulmuş domatesleri doğrayın
soğanı soyup piyazlık doğrayın ve ekleyin
ezilmiş sarımsağı,tuzu ,biberi ve şekeri ilave edin
hepsini kasenin içinde karıştırın

kızarmış patlıcanların ortasından yararak hafifce açın (karnıyarık yapar gibi )
kasedeki malzemeden içlerine doldurun ve yayvan bir tencereye dizin
yağı ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın  kısık ateşte pişirin
ılık olarak servis edin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri