28.06.2013

CİĞER TAVA


yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğerini yarım saat kadar sütün içinde bekletin ve süzgeçe alıp, kağıt havluyla fazla suyunu alın
üstüne 1 tatlı k. kırmızı toz biber serpin ve elinizle karıştırın
daha sonra üstüne un serpin harmanlayın

ciğerleri kızgın yağda 2 partide kızartın (hepsini birden yağa  atmayın birbirine yapışır güzel olmaz )

servis tabağının altına 1 adet doğranmış kuru soğan yada taze soğan yayın
üstüne kızarmış ciğerleri koyun
biraz tuz serpin ve hafifçe karıştırın
sıcak veya ılık servis edin
afiyet olsun...

not: dilerseniz maydanoz ekleyebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler