Lokma

Selam,

hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
1 paket instant maya
1 yumurta

şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon suyu

kızartmak için ay çiçek yağı

yapımı:
hamuru için malzemeleri karıştırın  yoğurun üstünü kapatın ve yarım saat mayalanmaya bırakın (yapışan biraz cıvık bir hamur oluyor korkmayın)

şerbet malzemelerini tencereye alıp 10 dk kaynatın ocağı kapatın

geniş bir kızartma tenceresine bolca yağ koyup ısıtın
hamurdan çay kaşığı ile parçalar alıp yağa atın
altın sarısı rengi olana kadar kızartın
yağdan alıp şerbete atın
tüm hamur bitene dek bu işlemi yapın

lokmaları şerbetten çıkarıp servis tabağına alın
üstlerine tarçın serpin
afiyet olsun

Yorumlar