KIYMALI BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR


merhabalar:)
enginarı etli yada kıymalı denediniz mi?
hayır diyorsanız zamanı geçmeden bir kere deneyin derim
enginar seviyorsanız bu şekilde beğeneceğinizi umuyorum işte tarifimiz

4 adet temizlenmiş enginarı ,yarım limon suyu eklediğiniz  suda yumuşayana kadar haşlayın

kıyması için:
200 gr kıyma
1 kuru soğan (yemeklik kesilmiş )
1 adet çarliston biber (küçük kesilmiş )
1 domates rendesi
1 çorba k. sıvı yağ
1 er çay k. kimyon,karabiber,tuz
yağı tavaya alın kıymayı biberi ve soğanı ekleyip kavurun
baharatları ilave edin
domatesi ekleyip karıştırın hafif suyu çekince ocaktan alın

beşamel sos için:
2 çorba k. un
1 çorba k. tereyağ
3 su b. süt
1 er çay k. tuz ve karabiber
un ve yağı ,unun kokusu çıkana kadar kavurun
sütü ilave edin ve sürekli karıştırın (topak olmasın)
sos koyulaşınca ocağı kapatın
tuzu ve biberi ekleyin karıştırın

üstüne :kaşar rendesi

enginarları bir fırın kabına dizin
içlerine kıymayı paylaştırın
kıymanın üstüne beşamel sostan ilave edin
son olarak kaşar rendesi serpin


200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin
afiyet olsun...

Yorumlar