Ana içeriğe atla

Hamsili Pilav

Merhabalar:)
ilk kez yaptığım hamsili pilav gerçekten çok lezzetli oldu
fakat benim kullandığım kap için hamsi az geldi o nedenle her tarafını kapatamadım
verdiğim bu ölçülere göre siz biraz daha ufak bir kap kullanın

1 kilo temizlenmiş hamsi

pilavı için:
2 su b. pirinç
1 küçük soğan rendesi
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 çorba k tereyağ
1 er çay k. tarçın yenibahar karabiber
1 silme  tatlı k. tuz
2 çorba k. kıyılmış dereotu
2 su b. su

pirinci iyice yıkayıp süzün
tencereye yağı koyup eritin soğanı ve fıstığı ekleyip hafif kavurun
pirinci ilave edin biraz daha kavurun
üzümü ve baharatları ekleyin
son olarak suyunu ilave edip karıştırın pişirmeye bırakın
suyunu çekince deretunu ekleyin
pişen pilavı soğumaya bırakın

kullanacağınız yuvarlak fırın kabını yağlayın
hamsileri fırın kabının kenarlarından başlayarak dik ve parlak kısmı dışa gelecek şekilde dizin
tabanını da kaplayın üstlerine hafifce ttuz ve karabiber serpin
soğuyan pilavı hamsilerin üzerine yayın düzeltin
kenardaki hamsileri pilavın üzerine doğru kıvırın
kalan hamsilerle de üstünü kaplayın (işte burada benim hamsilerim yetmedi o nedenle biraz dağınık görünüyorlar:))
son olarak 1 çorba k. tereyağını minik parçalar halinde üstüne paylaştırın
orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
kolay gelsin..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE