1 paket fırın makarnayı 7-8 dk haşlayıp süzün tekrar tencereye alın bekletin
beşamel sos için:
2 çorba k. dolusu unu sos tenceresine alın
1 çorba k. dolusu tereyağ veya margarin ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun
4 su b. soğuk süt ekleyip hızlıca karıştırın topak olmasın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
ocağı kapatıp 1 yumurta sarısı ilave edin iyice karıştırın
damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin
son olarak yarım su b. kaşar rendesi ekleyip karıştırın
beşamel sosu makarnanın üstüne döküp harmanlayın
yağlanmış bir fırın kabına makarnayı boşaltıp eşit olarak yayın düzeltin
üstüne yarım su b. kaşar rendesi serpin
kırmızı toz biber serpin ve orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.