Zeytinyağlı Enginar

Enginarı pek sevdiğim söylenemez:)
fakat çok faydalı olduğunu bilmeyen yoktur özellikle karaciğer için bu nedenle mevsiminde sık sık pişirmeye çalışırım buyurun tarifime

6 adet temizlenmiş enginar (taze, temizlenmiş limonlu su dolu poşetlerde satılanlardan saplarını kesin ayırın )
1 büyük boy havuç ( ince kesilmiş)
2 adet küp küp doğranmış patates
1 su bardağı bezelye
1 yemeklik doğranmış kuru soğan
yarım çay b. zeytinyağ
1 limon suyu
1-1,5  su b. su
damak tadınıza göre tuz
1 kesme şeker
yarım demet dereotu
yayvan bir tencereye yağı koyun
soğanı ve havucu ekleyip hafif çevirin
patatesleri ilave edin karıştırın
enginarları ,iç kısmı alta gelecek şekilde dizin kestiğiniz sapları da ekleyin
tuzu ve şekeri ekleyin, bezelyeyi ilave edin
limon suyunu ve suyu da ilave ederek kapağını kapatıp pişirmeye bırakın
enginarlar piştiğinde ocağı kapatıp dereotunu ilave edin tencerede soğumaya bırakın
daha sonra servis tabağına alıp, içlerine garnitür doldurarak servise sunun


afiyet olsun...

Yorumlar