2.04.2013

Midye Pilaki

deniz ürünlerini sevenler için lezzetli bir tarif

100 adet temizlenmiş midye içi
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1 adet ince kesilmiş havuç
2 adet doğranmış domates
1 büyük boy küp küp kesilmiş patates

2 diş ezilmiş sarımsak
yarım kase kıyılmış maydanoz
1 çay k. şeker
1 çay k. tuz
1 tutam kıyılmış kereviz yaprağı
3 çorba k. zeytinyağ veya ay çiçek yağı

midyeleri güzelce yıkayıp iyice süzdürün
kapaklı bir tavaya yağı koyun
havucu ve soğanı atıp kavurun
sarımsağı ekleyin kokusu çıkana kadar çevirin
patatesi ekleyin
domates şeker ve tuzu ekleyip 1-2 dk. pişirin
midyeyi ekleyin
maydanozu ve kereviz yaprağını ilave edin
son olarak 1 su b. su ilave edip kapağını kapatın
midyeler pişince ocaktan alın
ılık veya soğuk servis edin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler