9.04.2013

PRATİK ÇERKEZ TAVUĞU

en sevdiğim mezelerden birisidir Çerkez tavuğu
pratik  şekliyle işte tarifi

1 adet tavuk göğsü (derili olursa iyi olur suyu lezzetli olur )
3 diş sarımsak
yarım su b. ceviz
3 dilim ekmek içi
1 tatlı k. kırmızı biber
1 çorba k. sıvı yağ
tavuğun suyu (gerektiği kadar )
1 tatlı k. tuz

önce tavuğu haşlayın suyunu süzüp kenara ayırın
tavuk etini didikleyip tabağa alın
diğer yanda ekmek içini,cevizi,sarımsağı ve tuzu rondodan geçirin
tavuk suyundan azar azar ilave edin tarator sos kıvamında olacak
sosu  didiklediğiniz tavukla karıştırın iyice bütünleştirin
servis tabağına alıp düzeltin

bir tavada yağı ve biberi kızdırıp tavuğun üzerine gezdirin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler