VİŞNELİ TART


1 yumurta sarısı
1 su b. pudra şekeri
150 gr. tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında )
1 yemek k. yoğurt
1 tatlı k. kabartma tozu
1 paket vanilya

aldığı kadar un ( yaklaşık 15 çorba k. )

içine : 2 su b. çekirdeksiz vişne

hamuru için un hariç diğer malzemeleri bir kaba koyun
azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
hamuru iki parçaya bölün ve bir parçasını strece sarıp buzluğa atın biraz donsun
diğer parçayı yağlanmış tart kalıbına elinizle yayıp kenarları yükselterek düzeltin
vişnelerin suyunu süzerek hamurun üstüne eşit şekilde yayın
ikinci hamuru buzluktan alın
rendenin büyük tarafıyla vişnelerin üzerine rendeleyin
orta derecede fırında kızarana kadar pişirin
kolay gelsin...

Yorumlar