PEYNİRLİ KABAKLI MUSKA BÖREĞİ


2 adet yufka
1 yumurta
2 küçük boy kabak
yarım su b. rende kaşar peyniri
yarım su b. rende beyaz peynir

tuz
dereotu
kızartmak için: ay çiçek yağı

yufkaları dörde kesin her bir parçayı uzun şeritler halinde kesin

kabağı rendeleyin hafif tuz serpin biraz bekletin ve elinizle suyunu sıkarak kaseye alın
içine peynirleri ekleyin
yumurtayı kırın
damak tadınıza göre dereotu ilave edin hepsini karıştırın

yufkalara 1 er tatlı k. harç koyup muska şeklinde sarın uçlarını suyla yapıştırın

tavaya yeterince yağ koyup ısıtın ve börekleri arkalı önlü kızartın
havlu kağıt serili tabağa çıkarın
daha sonra servis tabağına aktarın
nefis böreğiniz  hazır
afiyet olsun :)

Yorumlar