2 adet yufka
1 yumurta
2 küçük boy kabak
yarım su b. rende kaşar peyniri
yarım su b. rende beyaz peynir
tuz
dereotu
kızartmak için: ay çiçek yağı
yufkaları dörde kesin her bir parçayı uzun şeritler halinde kesin
kabağı rendeleyin hafif tuz serpin biraz bekletin ve elinizle suyunu sıkarak kaseye alın
içine peynirleri ekleyin
yumurtayı kırın
damak tadınıza göre dereotu ilave edin hepsini karıştırın
yufkalara 1 er tatlı k. harç koyup muska şeklinde sarın uçlarını suyla yapıştırın
tavaya yeterince yağ koyup ısıtın ve börekleri arkalı önlü kızartın
havlu kağıt serili tabağa çıkarın
daha sonra servis tabağına aktarın
nefis böreğiniz hazır
afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.