Patlıcanlı Bulgur Pilavı


2 su b pilavlık bulgur
2 adet patlıcan + kızartmak için sıvı yağ
1 soğan (rendelenmiş )
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay b. sıvı yağ
1 çorba k. salça
1 er  tatlı k. tuz ve kırmızı toz biber

yarım kase kıyılmış dereotu
4 su b. su veya et suyu

patlıcanları küp küp kesin biraz tuzlu suda bekletip süzün
kızgın yağda kızartın ve bir tabağa alın beklesin

tencereye 1 çay bardağı yağı koyun ısıtın
içine soğanı ve sarımsağı ekleyin hafif kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ekleyin karıştırın
bulguru ilave edin
tuzu ve biberi ekleyin
suyunu ilave edip karıştırın
pişirmeye bırakın

suyunu  çektiği zaman patlıcanı ve dereotunu ekleyip karıştırın
demlenmeye bırakın
sıcak olarak servis edin
maydanozla süsleyin
afiyet olsun...

Yorumlar