31.03.2013

Paskalya Çöreği

Selam:)
pastanelerin önünden geçerken mis gibi kokusunu duyduğumuz paskalya çöreklerini sizler için paylaşmak istedim yapın beğeneceksiniz sevgiler....

MALZEMELER

3 yumurta
150 gr tereyağ veya margarin ( eritilmiş ılıtılmış )
1 su b. toz şeker
1 su b. süt (ılık )
1 paket instant maya
1 tatlı k. mahlep
2-3 adet dövülmüş damla sakızı
çay kaşığının ucuyla tuz
aldığı kadar un ( yaklaşık 750 gr )
üstüne: 1 yumurta sarısı + çörek otu veya fındık kırığı

YAPIMI

yağı, sütü ve şekeri genişce bir kaba koyun
mayayı ekleyip elinizle karıştırın eritin
yumurtaları ekleyin karıştırın
sakızı, mahlebi ve tuzu ilave edin
azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
üzerini streçle kapatıp birkaç saat dinlenmeye bırakın

dinlenen ve kabaran hamuru iki parçaya bölün
böldüğünüz parçanın her birini üçe ayırıp rulo yapın yan yana getirin
ruloları saç örgüsü yapar gibi aralarından geçirerek şekillendirin
hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin

üstlerine yumurta sarısı sürün
çörek otu yada fındık kırığı serpin
orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin


kolay gelsin:)

2 yorum:

  1. Paskalya çöreğine bayılırım ve tarif tam istediğimi yansıtıyor, ilk fırsatta yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsiniz teşekkürler yaptıktan sonra fikrinizi belirtirseniz mutlu olurum :) sevgiler

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler