17.03.2013

Ispanaklı Sufle Börek

2 yufka
2 yumurta
500 ml. süt
125 gr. tereyağ yada margarin ( erimiş ılımış )
1 tatlı k. sıvı yağ
500 gr ıspanak
yarım su b. kaşar rendesi

yarım su b. ufalanmış beyaz peynir yada köy peyniri
tuz, karabiber

ıspanağı temizleyip sirkeli suda bekletin daha sonra iyice yıkayıp doğrayın
tavaya sıvı yağı koyup ısıtın ve ıspanakları kavurun
tuzu ve biberi ekleyin karıştırın ve ocaktan alın (tuzu az koymanızı öneririm peynirlerin tuzu yeterli oluyor )

büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın
sütü ve yağı ekleyin çırpın
ıspanağı ilave edin
yufkaları parçalayıp ekleyin
peynirleri ilave edin
tüm malzemeyi harmanlayın

yağlanmış fırın kabına döküp düzeltin
üstünü folyoyla kapatın ve 3-4 saat buzdolabında bekletin

fırını 170 derecede ısıtıp sufleyi kızarana kadar pişirin
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler