Enginar Salatası

4 adet temizlenmiş ve haşlanmış enginarı doğrayın ve kaseye alın
1 salatalık turşusunu doğrayın ekleyin
1 avuç kıyılmış dereotu ekleyin karıştırın

sosu için: 2 çorba k. sıvı yağ, 1 tatlı k. hardal, 1 çay k. tuz, 1 çay k. toz sarımsak,1 çay k. toz şeker ve 1 limon suyunun bir kasede çırpın
enginarların üstüne dökün karıştırın
salatayı servis tabağına aktarın
üzerini streçle kapatıp bir süre buzdolabında bekletin sosu içine çeksin

afiyet olsun...
not: evde varsa mısır ekleyin çok yakışıyor

Yorumlar

  1. Aslında enginarı pek tüketmiyoruz. Bu kadar faydalı bir yiyeceği es geçmemek gerek. Tarifiniz sayesinde enginarı da artık severek tüketeceğiz. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler itiraf etmeliyim ki benim de enginarla pek aram yoktur :) fakat salatası eklenen sosla birlikte gerçekten lezzetli oluyor tavsiye ederim sevgiler

      Sil

Yorum Gönder